9 Mayıs 2012 Çarşamba

Messenger adresi aç al

MSN Adresi Almak - Yeni MSN Hesabı Nasıl Açılır ?
İnternet kullanan her kullanıcı, iletişim amacıyla MSN Live Messenger'ı kullanır. Hatta internette geçirdiği zamanın çoğunu Messenger programıyla geçirir. Ya da Messenger kullanmıyorsa bile mail ihtiyacını MSN servisleri üzerinden karşılar. İnternete yeni başlayan kullanıcılara şimdi nasıl MSN adresi alacağını anlatacağız.

Öncelikle MSN almak için buradan kayıt sayfasına gidiyoruz. Formu eksiksiz olarak, doldurduğumuz taktirde sorunsuzca MSN'e kaydolmuş olacağız. Öncelikle kendimize bir E-Posta adresi belirleceğiz, kendi ismimiz veya internette kullandığımız rumuzu e-posta adresi yapabiliriz. Ancak sizden daha önce başka birisi o adresi almış mı? diyerek, istediğimiz ismi yazdıktan sonra Kullanılabilirliği denetleyin butonuna basıp, e-posta adresinin dolu/boş olduğunu tespit ediyoruz.

Şifremizi mümkünse zor tahmin edilecek rakam/harf kombinasyonundan oluşan bir şifre olarak belirliyoruz.

Parola sıfırlama seçenekleri, ilerde oluşabilecek msn çaldırmalarına karşı büyük önem taşıyan bir opsiyondur. Ve mutlaka zor tahmin edilecek bir gizli soru seçilmelidir. Hatta mümkünse soruyla alakasız bir cümle ile cevap verilmelidir. Diğer e-posta adresine bir adres yazmak kullanıcının tercihine bırakılmış vaziyette.

Adınızı, soyadınızı, cinsiyet, il, posta kodu ve saat dilimi bilgisini girdikten sonra, hemen altında bulunan Resimde gördüğünüz karakteri yazın kısmındaki sayı ve harfleri, kutucuğa yazıyoruz.

Yasal yükümlülükleri merak eden üyeler için; Microsoft hizmet sözleşmesi ve Microsoft çevrimiçi gizlilik bildirimi altında kurallar ve müeyyide detaylı şekilde anlatılmış. İsterseniz ordan tıklayıp okuyabilirsiniz.

Herşeyi eksiksiz ve doğru olarak doldurduğunuzda Kabul Ediyorum'u tıklıyoruz ve MSN adresi sahibi oluyoruz.

MSN Live Messenger ile sohbet nasıl yapılır ?

Şimdi sıra geldi MSN Live Messenger programını edinmeye, buradan MSN Live Messenger'ın son sürümünü indiriyoruz ve bilgisayarımıza kuruyoruz.

MSN Live Messenger'ı yükledikten sonra açıyoruz ve az önce aldığımız e-posta adresini ve şifremizi yazıp Oturum Aç butonuna tıklıyoruz.

Oturumu açtık ama sohbet edecek kimse yok. MSN Live Messenger penceresi karşımıza geldiğinde zaten "Henüz kişi listenizde kimse yok. Kişi ekleyin" şeklinde bizi uyaracak. MSN Adresi Almak - Yeni MSN Messenger Hesabı Açmak butonuna ve Kişi Ekle'ye tıklıyoruz. Anlık ileti adresi kısmına arkadaşımızın MSN adresini yazıp ileri diyoruz. Eğer yollayacağımız davette arkadaşımıza bir mesaj vermek istiyorsak, söylemek istediğimiz her hangi şeyi yazıp Davet gönder butonuna basıyoruz. Arkadaşınız çevrimiçi olduğunda davetinizi ya kabul ya da red edecektir.

Kabul ettiğini ve Çevrimiçi olduğunu farz edelim.
MSN Adresi Almak - Yeni MSN Messenger Hesabı Açmak

Arkadaşınız çevrimiçi olduğunda gördüğünüz gibi yanında yeşil bir simge beliriyor. Şayet o simge, kırmızı veya turuncu ise arkadaşınız yinede çevrimiçidir. Kırmızı simge Meşgul, sarı simge Dışarda, yeşil simge Uygun ve beyaz simge ise çevrimdışı anlamına gelmektedir.

Arkadaşımızın isminin üstüne iki defa tıkladığımızda sohbet penceresi açılacaktır.
MSN Adresi Almak - Yeni MSN Messenger Hesabı Açmak

Göründüğü şekilde MSN Messenger adresimizi aldık ve sohbete başladık. Bol keyifli sohbetler.

Dilim döndüğünce sizler için anlatmaya çalıştım, eğer kafanıza takılan bir yer olursa aşağıya yazın yardımcı olmaya çalışacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder